Kinesisk tørket kål - HoReCa
Pekingkål var populært i Europa kun i de asiatiske kvartalene frem til midten av det 20. århundre. Men de siste tiårene har den vært på toppen av kulinarisk popularitet, også i Russland. Dens næringsverdi og utmerkede smak bevares i det tørkede produktet. Det er fra tørket Beijing-kål at en deilig koreansk suppe av siriag-cook tilberedes, samt nasjonale retter som Namul, Ttige og Bale. Følgesvenner av tørket kinesisk kål, som hjelper den å nå sitt fulle smakspotensial, er hvitløk og løk.
Bruk til
Supper, sauser, marinader, kjøttretter, fjærkre og viltretter.
Smak
Pikant, søtlig
Næringsverdi per 100 gr.
Proteiner (g / 100g)… 26
Fett (g / 100g)… 3,5
Karbohydrater (g / 100g)… 34
Energiverdi (kcal / 100g)… 270